Skoda Kamiq (2020) Özellikler





2019 Skoda Kamiq - Sürücü, İç ve Dış.


 

ŠKODA KAMIQ’un motorlarının tümü turboşarjlı doğrudan enjeksiyonlu birimlerdir. Stop / Start teknolojisinin yanı sıra fren enerjisi geri kazanımı ile gelir ve şu anda en katı Euro 6d ‑ TEMP emisyon standardına uygundur. Giriş seviyesi motor, 70 kW (95 PS) sağlayan 1.0 TSI'dir. 1.0 l'lik silindir kapasitesinden bu üç silindirli model, maksimum 175 Nm tork üretiyor ve manuel 5 vitesli bir şanzımana sahip.

85 kW (115 PS) güç çıkışı olan 1.0 TSI, standart olarak 6 vitesli bir şanzımanla birlikte gelir, ancak bir seçenek olarak 7 vitesli bir DSG ile donatılabilir ve 200 Nm tork üretir. Üst uç motor, 110 kW (150 PS) güç çıkışı ve 250 Nm maksimum tork ile dört silindirli 1.5 TSI'dir. Aktif Silindir Teknolojisi (ACT), yük hafif olduğunda otomatik olarak iki silindiri kapatır, böylece yakıt tasarrufu sağlanır. Bu motor aynı zamanda manuel 6 vitesli şanzımana alternatif olarak 7 vitesli bir DSG ile birlikte mevcuttur. Her üç benzinli motor da benzin partikül filtresi ile donatılmıştır.

85 kW (115 PS) sağlayan dört silindirli 1.6 TDI dizel motor ayrıca 250 Nm tork sunar; AdBlue enjeksiyonlu bir SCR katalitik konvertörü ve standart olarak bir dizel partikül filtresi ile donatılmıştır. Bu verimli dizel motor, standart olarak 6 vitesli bir manuel şanzımana sahip; seçenek olarak 7 vitesli bir DSG mevcuttur.

1.0 G-TEC'in en yeni versiyonu, yeni ŠKODA KAMIQ'u sürmek için özellikle verimli ve çevre dostu bir yoldur. Bu üç silindirli motor 66 kW'lık (90 PS) bir güç çıkışına ve 145 Nm'lik maksimum torka sahiptir ve doğal gazla (CNG) çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, geleneksel yakıtlara kıyasla daha düşük CO2 ve NO emisyonları üretir. Güç, manuel 6 vitesli bir şanzıman ile iletilir.

Genel olarak, ŠKODA KAMIQ yirmiden fazla Simply Clever özelliği sunar. KAMIQ, segmentleri açıldığında otomatik olarak açılan akıllı kapı kenarı koruması seçeneği sunan ilk otomobildir. Bu sistem, özellikle şehirdeki dar park yerlerinde, KAMIQ'a ve yakındaki araçlara zarar gelmesini önler. İsteğe bağlı elektrikli bagaj kapağı, örneğin haftalık bir mağaza yüklerken başka bir kullanışlı özellik olduğunu kanıtlar. Bagaj kapağı bir düğmeye basılarak açılabilir ve kapatılabilir; Entegre uç kapatma işlevi sayesinde, açık yükleme kapağını hafifçe çekerek de kapatılabilir. Ambition trim seviyesinden yukarı doğru, bagajın yanında çıkarılabilir bir LED el feneri bulunabilir. Çekilebilir çekme çubuğunun elektriksel olarak kilidini açma düğmesi bagajda da bulunabilir.

Yeni kompakt otomobilden 36 mm daha fazla yerden yükseklik olan ŠKODA SCALA, ŠKODA KAMIQ’un şasisi, SUV’un avantajlarını kompakt bir otomobilin çevik kullanımı ile birleştiriyor. Spor Şasi Kontrolü, daha dinamik bir kurulum sağlar. Bu isteğe bağlı sportif şasi 10 mm daha alçaktır ve Normal moda ek olarak, elektronik olarak ayarlanan amortisörler için daha sıkı özelliklere sahip bir Spor moduna sahiptir. Sürücüler, Sürüş Modu Seçimi menüsünde iki şasi ayarını yapılandırabilirler. Spor Şasi Kontrolü ile birlikte geliyor. Sürüş Modu Seçimi dört mod seçeneği sunar: Normal, Spor, Eko ve Birey. Opsiyonel bir ilave olarak, yoldan çıkmayı sevenler için de underbody koruması mevcuttur.

KAMIQ, Çek markasının yeni iç mekan konseptine sahip ikinci modelidir. İç mekanı, sürücünün görüş alanında ideal bir şekilde konumlandırılmış ayaklı ekran ve segmentinin en büyüğünden biri olan 9.2 inç ile hakim. Bir karakter satırı, motor kaputundaki çizgileri yansıtır. Ayrıca dokunmatik ekranı çalıştırmak için ekranın altında ergonomik bir el desteği oluşturur. 10,25 inç ölçen, isteğe bağlı Sanal Kokpit aynı zamanda segmentteki en büyük ekranlar arasında yer alıyor. Yeniden tasarlanan gösterge paneli, dış tasarımın duygusal tasarım dilini sürdürüyor. Yan havalandırma kanalları kapılara uzanır ve görsel olarak KAMIQ hissini arttırır.

Gösterge paneli, yeni, geniş dekoratif unsurları ve ön kapı süslemelerinde, kristal yapılara benzeyen yeni bir özel dokuya sahip yüksek kaliteli, yumuşak köpüklü bir yüzeye sahiptir. Bu, gelecekte ŠKODA markasının tarzını da şekillendirecektir. Üç renkte beyaz, kırmızı ve bakır renklerinde bulunan ortam aydınlatması da hoş bir ferahlık hissi sağlamanıza yardımcı olur. Bunlar, koltuk örtülerindeki gölgelere ve renkli kontrast dikişlere görsel bir vurgu sağlar. Bir seçenek olarak, koltuk kılıfları mükemmel bir Suedia mikrofiberinde bulunur. ŠKODA KAMIQ ayrıca ŠKODA SCALA'ya göre daha yüksek bir koltuk pozisyonu sunar.


© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger