Kia ProCeed GT-Line (2019) Teknik Özellikler




Kia ProCeed GT-Line (2019) Teknik Özellikler
Kia ProCeed GT-Line (2019) Teknik Özellikler
- Beş kapılı atış fren bodystyle bir turpanın alanı ve çok yönlülüğü
- İsim güncellendi: pro_cee, ProCeed olur.
- Avrupa'da tasarlandı, üretildi ve üretildi
- 594 litre (VDA) bagaj kapasitesi
- Tüm motorlar en yeni Euro-6d-Temp emisyon düzenlemelerine uygundur
- Yeni güvenlik ve gelişmiş sürücü destek sistemleri
- Üç motor, iki şanzıman ve üç trim hattına dayanan altı değişken
- Fiyatlar £ 23,835'den başlar
- 21 Ocak 2019’dan itibaren İngiltere’de satışta

Tamamen yeni Ceed model ailesinin en sportif yinelemesini sağlayan cesur tasarım ve mühendisliği eşleştiren ProCeed, yalnızca 'GT-Line', 'GT-Line S' veya yüksek performanslı 'GT' model olarak sunulacak.

ProCeed 'GT-Line' iki motor seçeneği ile mevcuttur. Benzin seçeneği, markanın 138bhp üreten tamamen yeni 'Kappa' 1.4-litre T-GDi güç ünitesidir. Motorun turboşarjı, 242Nm tork çıkışının 1.500 ila 3.200rpm'lik geniş bir bantta kullanılabilmesini sağlar ve geniş bir sürüş koşullarında yanıt verir. Atık borusu emisyonlarını azaltmak için benzin partikül filtresi ile donatılmıştır ve Kia ProCeed'in Euro 6d TEMP emisyon standartlarının gerekliliklerinin ötesine geçmesini sağlar. Standart olarak altı vitesli bir manuel şanzıman ile sunulan, Kia'nın yedi vitesli otomatik Çift Debriyajlı Şanzıman (DCT) seçeneği de var.

Mevcut dizel opsiyonu tamamen yeni 'Smartstream' 1.6-litre CRDi (Common-Rail Direct Injection) dizel motordur. Kia'nın Smartstream güç aktarma organı felsefesi, azaltılmış emisyonlarla yakıt verimliliğini ve performansını arttırmaya çalışıyor. Smartstream motor, optimize edilmiş güç aktarma organları yapısı ve tasarımı, kompakt ve hafif bileşenler ve gelişmiş yanma teknolojisi ile geliştirilmiştir ve yakıt verimliliğini ve sürüş performansını en üst seviyeye çıkarır. ProCeed'de bulunan 1.6 litre dizel motor, Kia'nın ilk Smartstream dizel motorudur.

134bhp güç çıkışıyla, 1.6 litrelik Smartstream motor, altı ileri manuel veya yedi ileri otomatik Auto Clutch Debriyaj'la (DCT) eşleştirilebilir. Manuel şanzımanla eşleştirildiğinde 280Nm, yedi vitesli otomatik Çift Debriyajlı Şanzıman (DCT) ile 320Nm üretir. En son Euro 6d TEMP emisyon standardının belirlediği daha katı sınırların ötesine geçmek üzere tasarlanan Smartstream motoru, emisyonları düzenlemek için Seçici Katalitik Azaltma (SCR) aktif emisyon kontrol teknolojisini kullanır.

ProCeed ‘GT-Line S’ yalnızca 1.4 T-GDi motoruyla kullanılabilir ve yedi vitesli otomatik Çift Kavrama Şanzıman (DCT) ile eşleştirilmiştir.

Kia'nın yüksek performanslı "GT" modelinin geri dönüşünü işaretleyen ProCeed "GT", Ceed'de bulunan GT ile aynı olan 1.6 litrelik bir T-GDi motorla çalıştırılıyor. 201bhp ve 265Nm üreten serideki en güçlü motor. ProCeed “GT”, Kia'nın yedi vitesli otomatik Çift Debriyajlı Şanzımanının (DCT) ilk kez kullanıldığını görerek, metal alaşımlı direksiyondaki kürekler üzerinden hızlı ateşleme viteslerini değiştirdi.

Kabin içindeki ProCeed, Ceed vatandaşlarıyla aynı ergonomik kabini barındırmaktadır. İç kısım, yüksek kaliteli yumuşak dokunuşlu yüzeyler, metalik trim ve yatay pano düzeni ile karakterize edilir.

Kia'nın 8.0 inçlik 'kayan' dokunmatik ekran bilgi eğlence sistemi, aşağıda yer alan ses ve ısıtma ve havalandırma kontrolleri ile gösterge tablosunun ortasına oturur. Gösterge panelinin kendisi sürücüye doğru hafifçe açılıdır.

Kia ProCeed, Ceed ürün grubundaki diğer modellerden farklılaşarak kabine daha sportif bir ortam oluşturmak için tasarlanmış bir dizi değişiklikle ayrılıyor. Ceed ve Sportswagon'un gri tavan kaplaması, yolcuları saran ve koza sarmak için siyah bir bezle değiştirilir ve kapı eşikleri metalik çizilme plakalarına sahiptir. Standart olarak D şeklinde deri kesilmiş bir direksiyon simidi ile donatılmıştır ve - Kia'nın çift kavramalı otomatik şanzımanlı modeller için - sürücüler yeni metal alaşımlı direksiyon simidi tekerlekleriyle vites değiştirebilir.

ProCeed'in özelliklerine bağlı olarak farklı ön koltukları vardır. ProCeed 'GT-Line' için standart koltuklar siyah kumaş ve açık gri suni deri ile donatılmıştır. “GT-Line S” de standart koltuklar, geleneksel Ceed ve Sportswagon'da bulunanlardan daha büyük yan desteklere sahiptir ve siyah deri ve gri dikişli suni süet ile süslenmiştir. “GT” modelindeki koltuklar, “GT-Line S” ile aynı yan desteklere sahiptir ve kırmızı dikişli ve bir 'GT' logosu bulunan siyah deri ve suni süetlerle tamamlanmıştır.

ProCeed, birçok geleneksel kompakt aile mülk otomobiline kıyasla daha fazla bagaj kapasitesi ve hatta yukarıdaki sınıflardan birçok turist sunmaktadır. 594 litre (VDA) kapasiteye sahip olan ProCeed'in botu, Ceed beş kapılı hatchback'inkinden yüzde 50 daha fazla kapasiteye sahip. Önyükleme dudağı ve Sportswagon'a göre daha düşük sürüş yüksekliği sayesinde, Çekim Freni yükleme kapağının düşük kaldırma yüksekliği aynı zamanda yükleme ve indirme işlemlerini de oldukça kolaylaştırır.



© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger