Mercedes GLA Edition1 (2020) Teknik Özellikler





2020 Mercedes-Benz GLA Edition1 AMG Hattı - Sürücü, İç ve Dış. Renk: Dağ Grisi MAGNO.



 

Mercedes GLA Edition1



Dizilişe katılan sekizinci model olan yeni GLA, şimdiki kompakt otomobil üretimini Mercedes-Benz'den alıyor. Aynı zamanda markanın başarılı SUV model ailesine giriş seviyesini temsil eder. Buradaki karakter önceki modele kıyasla önemli ölçüde güçlendirildi: yeni GLA'nın 1611 milimetrede (1616 tavan raylı) yüksekliği, selefinin boyunu on santimetreden daha fazla aşıyor. Buna bağlı olarak daha yüksek ve karakteristik SUV oturma pozisyonu, ilk sırada daha fazla boşluk ile birlikte gelir. Arkadaki bacak da aynı şekilde çok cömert - GLA şimdi bir buçuk santimetre daha kısa olsa bile. Tipik off-road tasarım özellikleri arasında dik ön kısım, ön ve arka kısımda kısa çıkıntılar ve her yönden koruyucu kaplama bulunur. 4MATIC modelleri standart olarak Off-Road Engineering Package'a sahiptir. Bu, ek bir sürüş programı, bir yokuş aşağı sürüş asistanı işlevi ve ortam göstergesinde bir arazi animasyonu ile birlikte, MULTIBEAM LED farlarla birlikte arazi sürüşü için özel bir ışık işlevi içerir.

Yeni GLA, kooperatif sürücüsü desteği ile sürüş destek sistemlerinin emniyet nezaketinde bir adım daha atıyor. Sürüş Destek Paketi'nin gelişmiş fonksiyonları arasında, örneğin manevra fonksiyonu, acil durum koridoru işlevi, sürücüyü yaklaşan bisikletçilere veya araçlara yaklaşırken uyaran çıkış uyarı fonksiyonu ve yayaların zebra geçitleri yakınında tespit edildiğinde bir uyarı bulunur. GLA, sürücü olmadığında tepki verebilir. Aktif Fren Yardımı, çoğu durumda bir çarpışmayı önlemek veya ciddiyetini azaltmak için özerk fren uygulaması ile şarj edilir. Sistem ayrıca yakl. Yoldan geçen sabit araçlar ve yayalar için 60 km / s. Duruma bağlı olarak bu, 50 km / s hıza kadar çarpmaları önler. Yeni GLA, 2020 baharında Avrupa bayilerine varacak.

Yeni GLA, kompakt model serisinin yeni baskısı için tamamen modernize edilmiş dört silindirli benzinli ve dizel motorlara güven duyuyor. Önceki jenerasyona kıyasla, belirgin şekilde artan spesifik çıktılar ve geliştirilmiş verimlilik ve emisyonlarla karakterize edilirler. Üçüncü nesil takmalı hibrit tahrik sistemine sahip yerel olarak emisyonsuz bir model hazırlanmaktadır.

Benzinli model aralığına geçit, GLA 200'de 1,33 litre deplasmanlı M 282'dir. Bu motor, kısmi yük aralığında verimli çalışma için silindir kapamasına sahiptir.

Serinin en üstünde Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC var. 2.0 litrelik dört silindirli turbo motor, gaz pedalı komutlarına anında tepki verir, yüksek çekiş gücü (3000 rpm'den maksimum 400 Nm tork), son derece canlı bir tepki ve duygusal bir motor notuna sahiptir. Yüksek mukavemetli, hafif kalıp döküm alüminyumdan yapılmış olan karter, araç dinamiği için en önemli olduğu araç ağırlığını azaltır. Turboşarj için çift kaydırmalı egzoz gazı turboşarjı kullanılır. Düşük motor devirlerinde optimum yanıt vermeyi yüksek devirlerde güçlü bir güç artışı ile birleştirir.

Yeni dört silindirli motorun yüksek teknolojik standartları da sayısız verimlilik artırıcı önlemlerle vurgulanmaktadır. Bunlar arasında CAMTRONIC değişken valf treni, soğutma suyu ve yağ için akıllı termal yönetim, yüksek hassasiyetli piezo enjektörleri ve çoklu kıvılcım ateşlemesi bulunur. Üretimde, patentli CONICSHAPE® silindir honlaması motor içi sürtünmeyi azaltır ve ayrıca verimliliği arttırır.

Yeni GLA'nın ön aksında bir MacPherson tasarımı var. Tekerlek kontrolü, tekerlek merkezinin altındaki bir enine kontrol kolu, MacPherson gergi ve bir rot kolu ile yapılır. Salıncak kemiği alüminyumdan imal edilmiştir. Bu hem ağırlığı hem de yayılmayan kütleleri azaltır. Direksiyon mafsalları dökme alüminyumdan yapılmıştır.
GLA, sofistike bir 4-link arka aksa sahiptir. Her arka tekerdeki üç enine bağlantı ve bir arka kol maksimum sürüş dengesi, sürüş kalitesi ve uzunlamasına / yanal dinamikler için yapılandırılmıştır. Arka aks, gövde kovanından kauçuk burçlar tarafından izole edilmiş bir alt çerçeveye monte edilmiştir, böylece süspansiyondan gövdeye daha az titreşim aktarılmaktadır.




Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.



© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger