Toyota Venza Hybrid AWD Limited (2021) Özellikler

 
Toyota Venza Hybrid AWD Limited (2021) Özellikler
Toyota Venza Hybrid AWD Limited (2021) Özellikler


2021 Toyota Venza Hybrid AWD Limited - Sürüş, İç ve Dış.


Venza'daki yeni nesil Toyota Hibrit Sistemi, yüksek verimli 2,5 litrelik bir DOHC dört silindirli motoru son derece kompakt bir sistemde üç elektrik motoruyla birleştiriyor. Gaz motoru, emme eksantrik milinde Elektrik motoru (VVT-iE) ve egzoz eksantrik milinde VVT-i tarafından Değişken Valf Zamanlaması akıllı sistemini kullanır. Değişken bir soğutma sistemi (elektrikli su pompası, elektrikli termostat) ve tamamen değişken bir yağ pompası da motor verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Kanıtlanmış teknoloji, 219 toplam sistem beygir gücü ve tahmini bir ön imalatçı tarafından tahmin edilen 39 kombine MPG'yi sorunsuz bir şekilde sunar. Tüm Toyota hibritlerinde olduğu gibi, günlük hızlanma ve tepki verme hissi, elektrik motorunun düşük hızdaki torku artırma yolu ile artar. Hibrit sistem, motor yüksek devirlerde çalışmadan elektrik motoru desteği ve gaz motoru RPM seviyesini optimize eder. Motor devri araç hızı ile senkronize edilir, zahmetsiz ve sessiz hızlanır. Venza’nın hibrit sistemi, performansı ve boyutu ve ağırlığı artırmak için yeni geliştirilmiş bir lityum iyon pil kullanıyor.

TNGA-K platformu tarafından sağlanan örnek çarpışma korumasına ek olarak (en iyi NHTSA güvenlik derecelendirmelerini elde etmesi öngörülen), 2021 Venza standart olarak aşağıdakileri içeren kapsamlı bir aktif güvenlik sistemleri paketi olan Toyota Safety Sense (TSS 2.0) ile birlikte gelir:

- Gündüz / Düşük Hafif Araç ve Yaya Algılama ve Gündüz Bisiklet Algılama (PCS) ile Çarpışma Öncesi Sistem
- Tam Hız Menzilli Dinamik Radar Seyir Kontrolü (DRCC)
Direksiyon Yardımlı Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDA w / SA)
- Otomatik Uzun Farlar (AHB)
Şerit İzleme Yardımı (LTA)
- Yol İşareti Yardımı (RSA)

Gündüz / Düşük Hafif Araç ve Yaya Algılama ile Çarpışma Öncesi Sistem ve ayrıca Gündüz Bisiklet Algılama, sürücünün acil bir durumda zamanında tepki vermemesi durumunda otomatik frenleme yeteneği sunar. Arka Çapraz Trafik Uyarısına (RCTA) sahip Kör Nokta Monitörü (BSM) tüm sınıflarda standarttır, XLE ve Limited ise Otomatik Frenlemeli Ön ve Arka Park Yardımı (PA w / AB) ekler.

2021 Venza, sezgisel ve çok yönlü Toyota ses sistemleri aracılığıyla son teknoloji eğlence ve bağlantı sunuyor. Audio Plus, LE ve XLE'de standarttır ve 8 inç dokunmatik ekran içerir. Dinamik Gezinme ve JBL özellikli Premium Ses, XLE'de isteğe bağlı ve Limited'de standarttır ve sürücü veya öndeki yolcu işlemleri arasında geçiş yapılabilen kontrollere sahip çarpıcı 12,3 inç dokunmatik ekrana sahiptir.

Görünürlüğü artıran teknoloji sürücüyü çevreler. Venza LE sınıfı 4.2 inç renkli MID, XLE ve Sınırlı sınıflar 7 inç renkli MID alır. Her iki ekranda da bir Hibrit Sistem Göstergesi, eko-sürüş alışkanlıklarını teşvik etmek için sürücü sistemi çıktısını ve rejenerasyon durumunu gösterir. Diğer Toyota hibrit modellerinde kullanıldığı gibi, ekran eko sürüş için optimum hızlanma miktarını önerir ve sürücü için oyuna benzer bir puanlama işlevi sağlar.

Mevcut 10 inç renkli Head-Up Display, hız göstergesi, hibrit sistem göstergesi ve TSS 2.0 işlevleri dahil olmak üzere önemli bilgileri göz hizasında yansıtır.

Standart yedek kamerada öngörülen yol ve dinamik kılavuz çizgileri bulunurken, kullanılabilir bir arka kamera temizleme sistemi merceklerden su damlacıklarını, çamur, kar ve kar eriten yol işlemlerini temizlemek için yıkama sıvısı püskürtür. Standart bir eller serbest elektrikli bagaj kapağı, kapandığında otomatik olarak kilitlenecek şekilde ayarlanabilir. Daha fazla rahatlık için, XLE ve Limited sınıfları standart olarak beş kapının hepsinde çalışan bir Akıllı Anahtar Sistemi ile birlikte gelir.

2021 Venza LE, 18 inç çok kollu, iki tonlu alaşım jantlar üzerinde çalışırken, XLE ve Limited, 19 inç çok kollu, süper krom kaplamalı alaşım jantlarla standart olarak geliyor.

Venza’nın ısıtmalı ön koltukları üç seviyede ayarlanabilir. Havalandırmalı ön koltuklar Limited'de standarttır ve daha fazla konfor için klima sisteminden soğuk havayı koltuğa çeker.

Venza, ilk olarak Lexus'ta ortaya çıkan S-FLOW soğutma teknolojisini kullanıyor. Sistem klimayı yalnızca işgal edilen koltuklara yönlendirerek konfor sağlar ve enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur. Mevcut 12,3 inç ekranlı Limited ve XLE'de klima kontrol sistemi Akıllı Dokunmatik kapasitif kontrollerle çalıştırılır.



Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger