BMW iX3 (2021) Özellikler

 
BMW iX3 (2021) Özellikler
BMW iX3 (2021) Özellikler

2021 BMW iX3 - İç ve Dış Mekan.


 BMW iX3'teki elektrikli motorun güç yoğunluğu, BMW Group'un mevcut tam elektrikli araçlarının güç yoğunluğundan yüzde 30 daha fazla. Motor, yanmalı motorlar için% 40'ın altındayken,% 93'e varan verimlilik sergiliyor. Yeni tahrik sistemi ünitesi, maksimum 210 kW / 286 hp çıkış gücü ve 400 Nm (295 lb-ft) maksimum tork üretiyor, bu da diğer birçok elektrik motorundan farklı olarak yüksek devirlerde sürüyor. Yeni BMW iX3, 6,8 saniyede 0 ila 100 km / sa (62 mil / sa) hızda koşuyor ve geleneksel güçle çalışan BMW X3 xDrive30i ile eşit seviyede duruyor. Azami hız elektronik olarak 180 km / s (112 mph) ile sınırlıdır. Arka tekerleklere güç göndermek, ARB sayesinde üstün çekiş ve olağanüstü verimlilikle birlikte klasik bir BMW sürüş deneyimi yaratır.

Son teknoloji pil hücresi teknolojisi, yüksek voltajlı pillerin en son geliştirme aşamasında merkezi bir rol oynar. Akünün gereken kurulum alanına ve ağırlığına göre depolama kapasitesi önemli ölçüde artırılmıştır. Yeni BMW iX3'teki 188 prizmatik hücrenin gravimetrik enerji yoğunluğu, şimdiye kadar tamamen elektrikli araçlar için BMW Group tarafından kullanılan akü hücrelerininkinden yaklaşık yüzde 20 daha yüksek. 74 kWh kullanılan 80 kWh brüt enerji içeriği ve sürüş sistemlerinin yüksek verimliliği, yeni BMW iX3'ün WLTP test döngüsünde 459 kilometreye (285 mil) ve 520'ye kadar bir menzil sunmasına olanak tanır. NEDC test döngüsünde kilometre (323 mil).

Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi bayrağı altında görücüye çıkan yeni teknik özellikler arasında hem 400V bataryaya hem de 12V yerleşik güç kaynağına güç gönderen yenilikçi bir şarj ünitesi yer alıyor. Alternatif akım terminalleri kullanıldığında, 11 kW'a kadar hem tek fazlı hem de üç fazlı şarj sağlar. Aracın doğru akım hızlı şarj istasyonuna takılması, 150 kW'a kadar şarj çıkışlarını kolaylaştırır. Yeni BMW iX3'teki yüksek voltajlı batarya bu nedenle 34 dakikada tam kapasitesinin yüzde 0 ila 80'i arasında şarj edilebilir. Sürücüler, 10 dakikalık şarjla otomobilin sürüş mesafesine (WLTP döngüsünde) 100 kilometre (62 mil) eklemek için gereken gücü enjekte edebilir.

En yeni nesil yüksek voltajlı pil, özellikle ince bir yapıya sahiptir. Aracın alt gövdesinde aşağı doğru konumlandırılmış, SAV'nin esnek araç mimarisine entegre edilebilir. Bu, otomobilin ağırlık merkezini konvansiyonel olarak güçlendirilmiş BMW X3 kardeşlerine kıyasla yaklaşık 7,5 santimetre düşürüyor ve yanal dinamiği belirgin şekilde artırıyor. BMW iX3’ün şasi yapısının ısmarlama elemanları arasında, tahrik sistemi ünitesi için gerekli montaj alanını sunan bir arka aks alt şasisi yer alıyor. Standart uyarlanabilir süspansiyon, özellikleri yol yüzeyine ve eldeki duruma uyarlanan elektronik olarak kontrol edilen amortisörler içerir. Bu, otomobilin sürüş konforunun ve dinamiklerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Opsiyonel Adaptif M süspansiyon özellikle sportif damper tepkisi verecek şekilde ayarlanmıştır.

Elektrik motorunun anlık güç gelişimi ve modele özgü şasi ayarı, yeni BMW iX3'e sportif, çevik sürüş niteliklerini aşılar. BMW i3'ten tanıdık gelen yenilikçi ARB çekiş sistemi ve yüksek düzeyde yön dengesi, olumsuz hava koşullarında ve tek bir tahrikli aksa sahip bir Spor Aktivite Aracı için gevşek zeminde şaşırtıcı çekiş sağlar.

BMW Charging'in kapsamlı ürün teklifi, ilk olarak 2013 yılında BMW Group tarafından başlatılan BMW 360 ° Elektrik programına dayanmaktadır. Şirket, evde veya hareket halindeyken şarj etmek için yenilikçi çözümler sunarak derhal elektrikli mobiliteyi ileriye götürmede öncü bir rol yakalar. Yeni geliştirilen Esnek Hızlı Şarj kablosu, yeni BMW iX3 için ilk kez sunulacak ve adaptörler kullanılarak hem standart ev hem de endüstriyel prizlere bağlanabilir. Ayrıca, pazara bağlı olarak çeşitli ortaklardan temin edilebilen Smart Wallbox piyasaya sürülüyor. Mevcut bir ev yönetim sistemine entegre edilebilir, yani evde şarj için enerji harcamalarının bir kaydını tutmanın artık mümkün olduğu anlamına gelir, bu da onu şirket arabası kullanıcıları için çok kullanışlı hale getirir.

Bunun yanı sıra, BMW Şarj Kartı standart olarak gelir ve sürücülere dünya çapında 450.000'den fazla halka açık şarj istasyonuna kolay erişim sağlar.



Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger