Toyota Venza Hybrid AWD LE (2021) Özellikler






2021 Toyota Venza Hybrid AWD LE - Sürüş, İç ve Dış.




2021 Venza, yüksek manevra kabiliyetine sahip bir pakette beş kişilik geniş bir alan sunuyor. Dokuz JBL hoparlöre sahip 12,3 inç dokunmatik ekran, 7 inç çoklu bilgi ekranı (MID), dijital dikiz aynası ve 10 inç renkli Head-Up Display gibi bir dizi teknoloji odaklı özellik mevcuttur. Diğer mevcut özellikler arasında, Toyota için bir ilk olan Star GazeTM sabit panoramik cam tavan ve gerçek, zarif bir grand touring için sahneyi hazırlayan ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar yer alıyor.

2021 Venza, TNGA-K platformu tarafından sağlanan örnek çarpışma korumasına ek olarak (en yüksek NHTSA güvenlik derecelendirmelerini elde etmesi öngörülmüştür), aşağıdakileri içeren kapsamlı bir aktif güvenlik sistemleri paketi olan Toyota Safety Sense (TSS 2.0) ile standart olarak gelir:

- Gündüz / Düşük Hafif Araç ve Yaya Algılamalı Ön Çarpışma Sistemi, artı Gündüz Bisiklet Algılama (PCS)
- Tam Hız Menzilli Dinamik Radar Seyir Kontrolü (DRCC)
Direksiyon Yardımlı Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDA w / SA)
- Otomatik Uzun Farlar (AHB)
Şerit İzleme Yardımı (LTA)
- Yol İşareti Yardımı (RSA)

Venza'daki yeni nesil Toyota Hibrit Sistemi, yüksek verimli 2.5 litrelik DOHC dört silindirli motoru, son derece kompakt bir sistemde üç elektrik motoruyla birleştiriyor. Gaz motoru, emme eksantrik milinde Elektrik motoru (VVT-iE) ve egzoz eksantrik mili üzerinde VVT-i ile Değişken Valf Zamanlaması akıllı sistemi kullanır. Değişken bir soğutma sistemi (elektrikli su pompası, elektrikli termostat) ve tam değişken bir yağ pompası, motor verimliliğini daha da artırmaya yardımcı olur.

Kanıtlanmış teknoloji, 219 toplam sistem beygir gücü ve tahmini bir ön imalatçı tarafından tahmin edilen 39 kombine MPG'yi sorunsuz bir şekilde sunar. Tüm Toyota hibrit modellerinde olduğu gibi, elektrik motorunun düşük hızdaki torku artırma biçimi, günlük hızlanma ve tepki verme hissini artırıyor. Hibrit sistem, motor yüksek devirlerde çalışmadan elektrik motoru desteği ve gaz motoru RPM seviyesini optimize eder. Motor hızı, araç hızı ile senkronize edilir, zahmetsiz ve sessiz hızlanma sağlar. Venza’nın hibrit sistemi, performansı, boyutu ve ağırlığı artırmak için yeni geliştirilmiş bir lityum iyon pil kullanır.

2021 Venza, Toyota’nın hibrit güç aktarım mekanizmasının avantajlarından maksimum düzeyde yararlanan, oldukça verimli bir sistem olan Elektronik Talep Üzerine Dört Tekerlekten Çekiş sistemi ile standart olarak geliyor. Elektronik Talep Üzerine AWD, bir transfer kutusu ve arka tekerleklere tahrik mili kullanmak yerine, gerektiğinde arka tekerleklere güç sağlamak için arkaya monte edilmiş ayrı bir elektrik motoru kullanır.

Sorunsuz ve şeffaf bir şekilde çalışır, sürüş kuvvetinin yüzde 80'ine kadarını önceden arka tekerleklere dağıtır ve bu da off-the-line çalıştırmalar sırasında ön tekerleğin kaymasını önlemeye yardımcı olur. Sistem ayrıca önden savrulmayı azaltmaya yardımcı olarak viraj alma çevikliğini de artırır.

Tork dağılımı, sabit hızda sürüşte 100: 0'dan kaygan yüzeylerde 20:80'e kadar koşullara göre değişir. Tork dağılımı Araç Bilgi Ekranı ve ses sistemi ekranında gösterilebilir.


Venza, standart elektrikli koltuklarla (tüm sınıflarda 8 yönlü sürücü ve Limited'de 4 yönlü yolcu) örnek bir konfor sağlar. Elektrikli sürücü koltuğunda otomatik kayma işlevi bulunur. Sürücü girerken veya çıkarken, koltuk girişi ve çıkışı optimize etmek için otomatik olarak en arka konuma hareket eder. Venza çalıştırıldığında koltuk, sürücü tarafından ayarlanan son konuma hareket eder. Venza’nın koltukları yalnızca konforlu değil, aynı zamanda Sınırlı sınıfta standart olarak benzersiz koltuk destek dikişleriyle şıktır.

Venza'nın mevcut ısıtmalı ön koltukları üç seviyede ayarlanabilir. Havalandırmalı ön koltuklar Limited modelinde standarttır ve daha fazla konfor için klima sisteminden koltuğa soğuk hava çeker.

Venza, ilk olarak Lexus'ta görülen S-FLOW soğutma teknolojisini kullanır. Sistem, klimayı yalnızca dolu koltuklara yönlendirerek konfor sağlar ve enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur. Sınırlı ve 12,3 inç ekrana sahip XLE'de, klima kontrol sistemi Intelligent Touch kapasitif kontrollerle çalıştırılır.





Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger