BMW 220d M Sport (2020) Özellikler





2020 BMW 220d Gran Coupe M Sport - Tahrik, İç ve Dış. Renk: Fırtına Körfezi Metalik.

 

BMW 220d M Sport (2020) Özellikler
BMW 220d M Sport (2020) Özellikler

2 litrelik dört silindirli BMW 220d, Euro 6d-TEMP emisyon standardını karşılar ancak aynı zamanda 4,000 rpm'de 140 kW (190 hp) çıkış ve 1,750 ila 2,500 rpm'de 400 Nm (295 lb-ft) yüksek tork üretir. Tüm bunlar, sprintin 100 km / s (62 mil / saat) hızına ulaşması, 235 km / saat (146 mil / sa) üst hıza giderken sadece 7,5 saniye sürdüğü anlamına gelir. BMW 220d kombine çevrimde her 100 kilometrede 4.5 - 4.2 litre mazot yakar (62.8 - 67.3 mpg imp). (Yakıt tüketimi, CO2 emisyonları, elektrik enerjisi tüketimi ve çalışma aralığı rakamları yeni WLTP test döngüsüne dayanarak belirlendi ve araçlar arasında karşılaştırılabilirliği sağlamak için NEDC'ye eşdeğer değerlere çevrildi.)

220d'deki motor, farklı boyutlarda bir çift turboşarj ile iki aşamalı turboşarj özelliğine sahip olup, daha keskin tepkiler ve daha yüksek verimlilik sağlar. Turboşarj sistemi, değişken türbin geometrisine sahip düşük basınçlı bir kademeden ve egzoz manifolduna tamamen entegre edilmiş yüksek basınçlı bir kademeden oluşur. Duyarlılığı daha da arttırmak için her iki turboşarj, en yeni kayar yatak teknolojisiyle donatılmıştır. Bu sistem, alçak basınç kademesinin elektrikle ayarlanabilen şarj kanadı, ayrıca yüksek basınç kademesi için atık kapak valfi ve her ikisi de pnömatik olarak çalıştırılan bir kompresör bypassı aracılığıyla kontrol edilir. Bu, yanma odalarına, sürüş durumu ve sürücünün talep ettiği güç miktarı göz önüne alındığında, doğru miktarda basınçlı hava verilmesini sağlar.

Hem BMW 220d'de bulunan sekiz vitesli Steptronic şanzımanın hem de BMW M235i xDrive'daki sekiz vitesli Steptronic Spor şanzımanın vites değiştirme konforu ve akustik özelliklerinde iyileştirmeler yapılmıştır. Hızlı otomatik vites değişiklikleri, düşük hızlarda sürerken bile aracın mümkün olan en yüksek viteste sürüşünü sağlar. Sürücü ayrıca direksiyon simidindeki vites değiştirme düğmelerini kullanarak manüel olarak vites değiştirebilir (220d'de isteğe bağlı).

BMW 2 Serisi Gran Coupe, araca son derece modern bir ifade veren tam LED farlarla standart olarak donatılmıştır. Gündüz sürüş farlarının şeffaf, altıgen boruları, BMW dört gözlü ön tarafın imzasının kesin ve teknik olarak çarpıcı bir yorumunu oluşturur.

İlk BMW 2 Serisi Gran Coupe'un iç tasarımı, spor havasını zarif malzemelerle birleştirir ve hem aile hayatı hem de uzun mesafeli yolculuklar için tasarlanan bir alan kullanımı sunar. Arkadan aydınlatmalı trim şeritleri gibi yenilikçi detay çözümleri, dört kapılı kupanın modernliğini vurgularken, direksiyon simidi arkasında, farklı sarkma efektleri ve doku öğelerinin etkileşimi, gösterge panelinde ve kapılardaki dinamizm ve kalite izlenimini vurgulamaktadır. Pratik istifleme alanları konfor ve rahatlık faktörünü daha da arttırır. Çeşitli kumandalar sürücüye tamamen iticidir ve gruplandırılmış kümeler kolay çalıştırılabilirlik sağlar. Yeni BMW İşletim Sistemi 7.0 tarafından sunulan isteğe bağlı bilgi-eğlence sistemine erişim - isteğe bağlı hareket kontrolü ile - iki büyük ekranı 10,25 inç'e kadar olan bir diyagonal (BMW Live Cockpit Professional ile) olan büyük bir ekran grubu üzerinden gerçekleştirilir.

M Sport seçeneği, BMW 2 Serisi Gran Coupe'yi stilistik olarak BMW M235i xDrive serisine yaklaştırır. Özellikle göz alıcı, özel olarak biçimlendirilmiş hava girişleri olan ön parlaklık ve Parlak Siyah döşeme elemanları ve Koyu Gölge'deki BMW M arka önlüğü. Arka tekerlek kemerlerinden havayı yönlendiren daha büyük prizler de arka tampona entegre edilmiştir. Luxury Line otomobillerde olduğu gibi, BMW böbrek ızgarası çevresi Krom'da, ızgara çubukları Aluminyum satined ve ayna kapakları gövde renginde boyanmış. Pencere grafiği çevreleyen, BMW Individual parlak Shadow Line süslemeli.

2 Serisi Gran Coupe'nin standart süspansiyonu zaten iyi dinamik içgüdülere sahip ve özellikle farklı motor modellerine göre ayarlanmış. Ancak müşteriler, sürüş yüksekliğinde 10 mm'lik bir düşüşle M Sport süspansiyonunu veya VDC (Değişken Damper Kontrolü) de dahil olmak üzere Uyarlamalı süspansiyonu belirtmek için seçenekler listesine girebilirler. Bu özel değişken sürücünün iki farklı damper yanıt ayarından birini seçmesine izin verir. Sürüş Deneyimi Kontrolü anahtarı, Konfor - kötü yol koşullarında daha iyi sürüş konforu için - veya Sportif dinamizmi büyük ölçüde seçmek için kullanılabilir. Yüksek önyüklemeli viraj demiri montajı hem Adaptif süspansiyon hem de M Sport süspansiyonu ile birlikte gelir. Tüm BMW 2 Serisi Gran Coupe modellerinde giriş seviyesinden yukarı doğru bir multi-link arka dingil var.


© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger