Volkswagen Tiguan R (2021) Özellikler



Volkswagen Tiguan R (2021) Özellikler
Volkswagen Tiguan R (2021) Özellikler

2021 Volkswagen Tiguan R Facelift - İç ve Dış.

İlk Tiguan R için 235 kW (320 PS) Performans TSI motoru, Tiguan ailesindeki yepyeni bir güç aktarma organıdır. Volkswagen R himayesi altında, Performans TSI'nın en son sürümü olan EA888 evo4, yeni Tiguan R için uyarlanmıştır. tork kontrolü geliştirilmiştir. Sistem, tahrik gücünü ön ve arka akslar ile sol ve sağ arka tekerlekler arasında değişken şekilde dağıtır. Teknik jargonda “tork vektörü” olarak da bilinir. Ayrı ayrı dağıtılabilir çıktı sayesinde,% 100'e kadar tahrik torku virajın dışındaki tekerleğe yönlendirilebilir ve bu da belirgin şekilde daha çevik araç kullanımına neden olur. Güç dağıtımının yoğunluğu mevcut direksiyon açısı, gaz pedalı konumu, yanal hızlanma, yalpalama hızı ve hız ile belirlenir. Sürücü, standart sürüş profili seçimini (Konfor, Spor, Yarış, Bireysel, Offroad, Kar ve Offroad Bireysel modları) kullanarak seçici tekerlek torku kontrolü ve dengeleyici araç dinamiği sistemlerinin çalışma şeklini kontrol edebilir. Sürücü, Tiguan R'nin yeni çok işlevli spor direksiyon simidindeki mavi R düğmesine basarak sportif Yarış moduna anında erişebilir - Tiguan R'yi bir düğmeye basarak bir spor arabaya dönüştürür.

Volkswagen R tarafından geliştirilen Tiguan R, bir dizi özel performans özelliği ve ekipmanı sunuyor. R rozeti olan sürüm her zaman serideki en güçlü modeldir ve Volkswagen R bu modeller için özel olarak özel ekipman geliştirmektedir. 235 kW (320 PS) Tiguan R bir istisna değildir - birinci sınıf dış ekipman ayırt edici tamponlar, benzersiz bir arka difüzör, tekerlek yuvası uzantıları ve 21 inç “Estoril” alaşım jantlar içerir.

Özel R ekipmanı, 18 inçlik güçlü bir fren sistemi, Tiguan tabanına kıyasla 10 mm azaltılmış yeni ayarlanmış bir adaptör şasi (DCC), ısmarlama sürüş profili seçimi, elektronik Stabilite Kontrolü (ESC) ile tamamlanıyor devre dışı bırakılması, seçici tekerlek tork kontrolü ile tamamen yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi (“R-Performance Torque Vectoring” olarak adlandırılır) ve görünür egzoz boruları ve krom kaplama kapakları olan benzersiz bir dört dallı spor egzoz sistemi. Spor egzoz uzmanı Akrapovič'in titanyum egzoz sistemi de Tiguan R için isteğe bağlı bir ekstra olarak sunulacak.

Tiguan R'nin öne çıkan özellikleri arasında, hem görsel hem de ergonomik olarak aracın dinamik doğasına uygun entegre koltuk başlıklarına sahip bu model için özel olarak geliştirilmiş yeni premium spor koltuklar bulunuyor. Diğer özellikler arasında R logosunu taşıyan dijital aletler (Dijital Kokpit) ve entegre bir tur zamanlayıcısı, ısmarlama R dekoratif kaplama (Karbon Grisi) ve aydınlatılmış eşik paneli kaplamaları bulunur. İç mekan, Yarış modunun doğrudan etkinleştirilmesi için R düğmesine sahip yeni bir R spor direksiyon simidi ve standart olarak da takılan 7 vitesli çift debriyajlı şanzımanın (DSG) manuel kontrolü için sportif kürekler ile tamamlandı.



Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger