CUPRA Ateca (2020) Özellikler

 
CUPRA Ateca (2020) Özellikler
CUPRA Ateca (2020) Özellikler

2020 CUPRA Ateca - İç ve Dış.

Her CUPRA, onu iten motorda değerlendirilecek ve yenilenen Ateca, inanılmaz derecede güçlü 2.0 litrelik TSI motoruyla performans seviyelerini koruyor. Turboşarjlı dört silindirli ünite, 221kW (300PS) güç ve 400Nm tork üretiyor, bu da yüksek performanslı SUV'yi 247km / s maksimum hıza itmeye yetiyor.

Hızlı değişen yedi vitesli DSG çift kavramalı şanzımana bağlı olan yeni CUPRA Ateca, ayakta duran süratte de bir eğim değil ve sadece 4,9 saniyede 100km / s vurabiliyor.

Motorun sağladığı performans, sürücüye duygusal, ilgi çekici bir film müziği sağlayan Akrapovič egzoz sisteminin inanılmaz akustiği ile eşleşir.

4Drive dört tekerlekten çekiş sistemi, elektro-hidrolik çok diskli çekiş sisteminin en yeni neslidir ve aracın tekerleklere kontrollü bir şekilde güç vermesini sağlar. Sistem, çekiş ve performansı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan koşulları izler ve analiz eder, bu da yukarıdaki hızlanma süresini mümkün kılar.

Sistem arka aksa entegre edilmiştir ve arka şaftın önündeki tahrik milinin ucuna oturur, ağırlık dağılımını iyileştirir, atalet ve reaksiyon süresini azaltır, yani yeni CUPRA Ateca senaryolara daha fazla güvence ile tepki verebilir.

CUPRA Ateca’nın sürülebilirliği için belki de en önemli unsur, güç aktarma organı ve şasi arasındaki ilişki olup, müşterilerin beklediği ayırt edici dinamik performansı sağlar. Ve yüksek performanslı SUV’nin şasisi ve yönlendirmesi mümkün olan en hassas, ilgili ve ayırt edici sürüşü sunmak için ayarlanmıştır.

Aşamalı direksiyon ve duyarlı gaz kelebeği, sürücüyü araca direksiyon simidi üzerinden optimize edilmiş geri besleme ile bağlayan maksimum çeviklik sağlar. CUPRA Ateca, sürücü katılımını iyileştirmek için milisaniye cinsinden kurulum değişiklikleri yaparak Uyarlama Şasi Kontrolü (DCC) sistemi sayesinde sürüş stilindeki ve yoldaki değişikliklere tepki verir ve ne olursa olsun sürüş koşullarından en iyi şekilde yararlanmasını sağlar.

Altı farklı sürücü profili, SUV'nin yolculuğun veya direksiyon simidinin arkasındaki kişiye göre ayarlanmasını sağlar. Aracın karakterini, günlük sürüşten performans odaklı hale getirmek için Normal, Spor, CUPRA, Bireysel, Kar veya off-road arasından seçim yaparak yenilenen CUPRA Ateca'ya diğer birkaç SUV'nin sunabileceği geniş bir yetenek sunar.

CUPRA Ateca’nın boyutları da aracın kabiliyetinde rol oynar ve garantili bir sürüş için temel oluşturur. Yüksek performanslı SUV 4.386 mm'dir (yeni tamponun tasarımı nedeniyle önceki nesle kıyasla + 10 mm) - 2.630 mm dingil mesafesi ile 1.599 mm boyunda (-2 mm) ve 1.841 mm genişliğindedir. Ön ve arka iz açıklığı sırasıyla 1.575mm ve 1.549mm'dir.

Şasi büyük bir güvence sağlarken, Brembo frenlerinin dahil edilmesi, bir köşeye çıkarken dinamiklerin çıkarken olduğu kadar sezgisel olduğu ve performansı durdurmanın hızlanma kadar iyi olduğu anlamına gelir.



Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger