Aston Martin AM-RB 003 (2019) Teknik Özellikler





Proje 003, Red Bull Advanced Technologies’in katılımının onaylanmasıyla AM-RB 003 oldu


Aston Martin AM-RB 003 (2019) Teknik Özellikler
Aston Martin AM-RB 003 (2019) Teknik Özellikler
- RBAT, AM-RB 003'ün geliştirilmesine zaten dahil oldu
- AM-RB 003, Aston Martin Valkyrie ve Valkyrie AMR Pro’yi üçüncü orta motorlu Aston Martin olarak takip ediyor
- Konsept otomobil 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı
- RBAT, AM-RB 003’ün kasası ve aerodinamiğinin iyileştirilmesine odaklanacak
- AM-RB 003, yeni Aston Martin hibrid turbo V6 motora sahip
- Aston Martin’in Matt Becker ve Chris Goodwin, AM-RB 003’ün dinamik kurulumunda lider
- Baş Mühendisi Fraser Dunn, Advanced Operations tarafından yürütülen genel gelişim
- RBAT’ın dünya lideri F1TM modelleme ve simülasyon teknolojisini kullanan proje ekibi
- Milton Keynes'deki yeni Aston Martin Gelişmiş Performans Merkezi'nden yapılan program

İngiltere marki, daha önce Proje 003 olarak bilinen AM-RB 003'ün, Red Bull Advanced Technologies'in tasarım ve mühendisliği ile yakından ilgilenmesinden faydalanarak, otomotiv dünyasının en parlak ve en heyecan verici mühendislik ortaklarından birine devam edeceğini doğrulayabilir.

Kod adından da anlaşılacağı gibi, AM-RB 003, Aston Martin Valkyrie ve Valkyrie AMR Pro’yu, Aston Martin’in orta motorlu hikayesindeki üçüncü köprü olarak takip ediyor. Hem evrimsel hem de devrim niteliğindeki AM-RB 003, doğrudan F1TM'den alınan konseptleri ve teknolojileri içerecek ve mevcut üst düzey hipercar rakiplerinin performans taleplerini karşılamak ve aşmak için performans sağlayacak şekilde çığır açan Aston Martin Valkyrie'ye uygulanacaktır.

Pratiklik ve yol kullanımı konusunda daha fazla taviz vermesine rağmen, AM-RB 003
Bu ödün vermeyen mühendislik etiği, en son teknolojiye sahip F1 TM teknolojisinin damgasını daha büyük sayılarla inşa edilmiş bir otomobil haline getirerek genişletti - ancak dünya çapında kesinlikle 500 darbeyle sınırlı - ve hiçbiri ikinci olan bir tasarım ifadesi yapıyor.

Aston Martin Tasarım Müdürü Miles Nurnberger'e göre, AM-RB 003, Aston Martin Valkyrie'den ağır bir şekilde etkilenirken, otomobilinin kendisi: “AM-RB 003'te soyunu gizlememek konusunda oldukça istekliydik, ancak biz Aston Martin Valkyrie'nin bir damıtması ve bir seyreltme değil, aynı derecede vurgundu. Tasarım bazı bölgelerde aşırı değildir, ancak diğerlerinde olduğu kadar zorlayıcıdır ve hatta bazı fikir ve kavramları bir adım öteye götürüyor. Bu, tasarım evriminin doğal bir işlevi, aynı zamanda Aston Martin Valkyrie'deki Red Bull Advanced Technologies ile çalışmanın ne kadar büyük bir etkisi olduğunu kanıtlıyor. ”

Aynı temel stil ve aerodinamik felsefeyi Aston Martin Valkyrie ile paylaşan AM-RB 003, belirgin bir ön salma ve geniş arka difüzöre sahip, alt zeminin kütlesini oluşturan katlar oluşturuyor. Bununla birlikte, AM-RB 003 aynı zamanda arka kanadı bütünüyle değişken bir hava perdesi oluşturmak için gelecek nesil uçak geçiş teknolojisinden faydalanacaktır.

FlexSys Inc. tarafından geliştirilen FlexFoilTM adlı teknoloji, NASA tarafından kapsamlı performans ve akustik uçuş testleri ile onaylanmıştır ve Aston Martin, otomotiv endüstrisinde bu üstün havacılık teknolojisini ilk kez uygulamıştır.

Sistem, tüm elemanın fiziksel açısını değiştirmeden otomobilin baskısının değiştirilmesine izin vererek, yüksek performans, iyileştirilmiş verimlilik ve azaltılmış rüzgar gürültüsü ile kusursuz bir tasarıma yol açıyor. Mevcut “son teknoloji” aktif kanat tasarımlarında bulunan türbülans ve ilişkili sürükleme artışı da neredeyse tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Üretim tasarımı, günümüz konseptinde gösterilenden daha da büyük öncü ve son nokta sapmalarına izin verecek ve aracın dinamik durumundaki değişikliklere gerçek zamanlı bir yanıt vermek için büyük ölçüde artırılmış çalıştırma oranları içerecektir.

Üst yüzeylerde, diğer aerodinamik talepler Aston Martin Valkyrie'ye benzer bir şekil oluşturuyor, ancak öndeki ve arkadaki yeni lamba şekilleri kendi kimliğini sağlıyor. Lamba grafikleri benzersizdir, ancak iç kısımlar, hafiflikleri nedeniyle doğrudan Aston Martin Valkyrie'den alınır ve dört ünitenin toplam ağırlığı bir DB11 farın ağırlığından daha azdır.

Aston Martin Valkyrie ve AM-RB 003 arasındaki en büyük farklardan biri, kokpitin büyüklüğüdür, çünkü ikincisinin kullanılabilirlik ve konfor için daha fazla taviz vermesi gereken tasarım özetinin bir parçasıydı. Bu amaçla, AM-RB 003, daha kolay içeri girip çıkmayı kolaylaştırmak için tavandan bir bölüm alarak öne açılan LMP1 tarzı kapılara sahiptir. Sürücü ile yolcu arasında daha fazla yer açmak için orta konsol genişletilirken, koltukların arkasındaki terasta bagaj alanı sağlandı. Ayrıca, cüzdan veya cep telefonu gibi gariplikler için istifleme alanları olacaktır.

© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger