Volkswagen Tiguan eHybrid (2021) Özellikler

 
Volkswagen Tiguan eHybrid (2021) Özellikler
Volkswagen Tiguan eHybrid (2021) Özellikler

2021 Volkswagen Tiguan Hybrid - İç ve Dış.


Volkswagen, Tiguan için güç aktarma organlarını yeniden yapılandırdı. Öne çıkanlardan biri, plug-in hibrit sürücülü (180 kW / 245 PS) yeni Tiguan eHybrid modelini içerecek. Tiguan eHybrid, Volkswagen’in elektrifikasyon stratejisinin ayrılmaz bir bileşenidir. Frank Welsch, Teknik Gelişimden Sorumlu Marka Yönetim Kurulu Üyesi: “Sürücü konseptini, Tiguan eHybrid'in her zaman, pilin şarj edilmesi koşuluyla gelişmiş elektrikli sürüş modu E-MODE'de başlayacak şekilde tasarladık. yeteri kadar. WLTP'ye göre, araç tek bir akü şarjı ile yaklaşık 504 kilometre yol kat ediyor. Sonuç olarak, müşterilerimizin çoğu günlük ortalama seyahatlerini sadece elektrik enerjisi ile karşılayabilecekler ve hepsi bununla ilgili: pratikte sıfır yerel emisyon! ” Yapılandırması kolay hibrit mod, aracın şehir içi varış noktanıza son mesafeyi sıfır emisyonla sürmenizi sağlamak için uzun yolculuklarda bile yeterli elektrik enerjisi depolamasını sağlar. Tiguan eHybrid 130 km / s hıza kadar tamamen elektrikli modda sürülebilir; Hibrit modda, elektrik motoru hızlanma sırasında verimli TSI'yi (turboşarjlı doğrudan enjeksiyonlu benzinli motor) destekler. Bu hibrid modda elektrikli motor ve yanmalı motorun kombinasyonu, elektrik motoru ek güç sağladığından etkileyici bir güç seviyesi sunar. GTE modu özellikle dinamik sürüş sağlar ve DSG vites kolunun yanındaki bir düğmeye basılarak etkinleştirilir. GTE modunda, elektrikli sürücü motoru ve TSI motoru, Tiguan eHybrid'in maksimum sistem gücünü sağlamak için güçlerini birleştiriyor.

Volkswagen, aracın içinde klima kontrol fonksiyonları için tamamen yeni bir dokunmatik modül3 ekledi. Dokunmatik düğmelere ek olarak, fan ve sıcaklık kontrolü için cömertçe boyutlandırılmış ve aydınlatmalı dokunmatik kaydırıcılar kullanılır. Dokunmatik düğmeler isteğe bağlı olarak koltuk, arka cam ve ön cam ısıtması gibi fonksiyonları çalıştırmak ve klima menüsünü açmak için de kullanılabilir. Aydınlatmalı dokunmatik adalar ve sürgüler içeren yeni çok işlevli direksiyon simidinin dijital versiyonu da isteğe bağlı olarak sunuluyor. Işıklı USB-C bağlantı noktaları klima modülünün altında bulunur.

Tiguan’ın teknik özelliklerinden bir diğeri, kullanıcının çeşitli çevrimiçi hizmetlere bağlanmasını sağlayan yeni bilgi-eğlence sistemleri serisidir (MIB3). Entegre eSIM içeren Çevrimiçi Bağlantı Birimi (OCU) sayesinde MIB3 sistemlerinin gelişmiş işlevleri, We Connect (sınırsız kullanım süresi için hazırlanmıştır) ve We Connect Plus (Avrupa'da bir veya üç yıl boyunca ücretsiz kullanıma hazır) çevrimiçi hizmetlerini içerir ).

Volkswagen, destekli sürüş için sistemlerini IQ.DRIVE şemsiye markası altında bir araya getiriyor. Tiguan, Travel Assist ile bir adım daha ileriye gitmeye yardımcı oluyor - bu sistem ilk kez ürün hattında mevcut. Sistem, 0 km / s (DSG çift kavramalı şanzıman ile) veya 30 km / s (manuel şanzıman) ile 210 km / s arasındaki hızlarda yeni Tiguan'ın direksiyon, frenleme ve hızlanmasını devralabilir (sürücü kontrolden sorumlu kalır) her zaman SUV). Bunu yapmak için, sistem Adaptif Hız Sabitleyici2 / 3 (boyuna kılavuzluk) ve Lane Assist şerit tutma sistemi2 / 3 (yan kılavuzluk) gibi fonksiyonları kullanır. Sürücü, yeni çok fonksiyonlu direksiyondaki ayrı bir Seyahat Yardımı düğmesine basarak sistemi etkinleştirir. Seyahat Asistanı aktif olsa bile sürücünün ellerini direksiyon simidinde tutması gerekir. Tiguan’ın elektroniği bunu direksiyon simidindeki dokunmaya duyarlı yüzeyler üzerinden kaydediyor. Dokunma algılama, uzun ve çok düz yollarda bile direksiyon açısı tabanlı sistemlerden çok daha güvenilirdir.

En yeni nesil adaptif cruise control (ACC) proaktif olarak yerel hız sınırı bilgilerini, kasaba sınır işaretlerini, kavşakları ve kavşakları dikkate alır. Bu amaçla, destek sistemi kontrol için ön kameradan gelen sinyalleri ve GPS ve navigasyon sisteminden harita verilerini kullanır. Tiguan'daki ACC, tanıdık destek sistemlerinin bile sürekli olarak nasıl geliştiğini ve daha akıllı hale geldiğinin bir örneğidir. Başka bir örnek, Tiguan'da standart olarak sunulan ve şimdi geniş bir fonksiyon yelpazesine sahip Otonom Acil Frenleme Ön Yardımı2 sistemidir. Sistemin karmaşık durumlarda yoldan geçen kişilere nasıl tepki vereceği konusunda iyileştirmeler yapılmıştır. Lane Assist gelişmiş bir sistemin üçüncü örneğidir. Şerit koruma sisteminin en yeni nesli artık çim şeritleri gibi yol şeritlerini ve şerit sınırlarını daha da doğru bir şekilde tespit edebiliyor.



Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger