Skoda Octavia Scout (2020) Özellikler

 
Skoda Octavia Scout (2020) Özellikler
Skoda Octavia Scout (2020) Özellikler


2020 Skoda Octavia Scout - İç ve Dış.

Yeni SCOUT şimdi, OCTAVIA tarihinin en güçlü dizel motoru olan 147 kW (200 PS) ve 400 Nm sağlayan yeni bir 2.0 TDI EVO ile geliyor. Ayrıca, ŠKODA dört tekerlekten çekişe ek olarak OCTAVIA SCOUT'u önden çekişli olarak sunuyor. Müşteriler ayrıca 85 kW (115 PS) çıkışlı 2.0 TDI ve her biri manuel 6 vitesli şanzıman ile 110 kW (150 PS) sağlayan 1.5 TSI veya 7 içeren 1.5 TSI'nın e-TEC versiyonunu tercih edebilirler. hızlı DSG ve hafif hibrit teknolojisi. ŠKODA özel olarak iki seri motor - 140 kW (190 PS) 2.0 TSI çıkışı ve 147 kW (200 PS) güç sağlayan 2.0 TDI ile dört tekerlekten 110 kW (150 PS) güç sağlayan 2.0 TDI sunuyor. sürücü ve 7 ileri DSG.

ŠKODA OCTAVIA SCOUT’un son teknoloji ürünü 4x4 teknolojisi, ön aksın yeterli çekiş gücüne sahip olmadığı durumlarda sürüş torkunun bir kısmını arka tekerleklere otomatik olarak aktarır. Bu, çamurda ve karda olduğu gibi kuru asfaltta da güvenliği sağlar ve hatta arazide veya römork çekerken bile itişi geliştirir. ŠKODA’nın dört tekerden çekiş sistemi ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), ESC (Elektronik Stabilizasyon Kontrolü), EDS elektronik diferansiyel kilidi ve uzantısı XDS + gibi yardım sistemlerine bağlıdır. Bu nedenle kontrol elektroniği milisaniyeler içinde değişen sürüş koşullarına tepki verebilir ve ayrıca tekerleği hedeflenen bir şekilde kontrol edebilir. Serbest sürüş sırasında, düşük yükte veya düz bir çizgide seyahat ederken, araç büyük ölçüde ön akstan geçer. Sürüş durumu ne zaman gerektiriyorsa, ilave çekiş oluşturmak için arka aks etkinleştirilir. Sürüş Modu Seçimi'nin bir parçası olarak isteğe bağlı Arazi modu, engebeli arazide daha da iyi sürüş performansı sağlar.

ŠKODA OCTAVIA’nın dört tekerlekten çekiş sisteminin merkezi, altıncı nesil elektronik kontrollü çok plakalı bir kavramadır. Bu yeni nesil için debriyaj kapsamlı bir şekilde yeniden tasarlandı. Yaklaşık 0,8 kg daha hafiftir ve düşük sürtünmeli yağ kullanımı, azaltılmış rulman ön yükü ve rafine iç yağlama sayesinde verimliliği optimize edilmiştir. Bu, 4x4 çalışma sırasında bile çok düşük yakıt tüketimi sağlar. Sistem şimdi entegre bir elektronik kontrol ünitesine (ECU) sahiptir, yani önceki harici olana artık gerek yoktur. Bu ECU, seçilen sürüş moduna göre özel gereksinimleri dikkate alır ve otomobilin performansını buna göre ayarlar. Örneğin Eko modunda, yazılım dört tekerlekten çekişin gerekli olup olmadığını belirlemek için müşterinin sürüş stilini değerlendirir ve gerekirse yağ pompasını çalıştıran elektrik motorunu tamamen kapatır. 4 × 4 sürücü gerekiyorsa, sistem kısa süre sonra tekrar devreye girer.

Her biri alüminyum görünümlü gövde altı korumalı ve tekerlek kemerleri, yan eşikler ve kapının altındaki ek bir siyah plastik kaplamaya sahip farklı ön ve arka tamponlar vücudu korur ve görünümünü şekillendirir. Bu, standart 18 inç gümüş renkli Braga alaşım jantlarla da vurgulanıyor. Opsiyonel olarak antrasitli Braga jantlar ve 19 inç Manaslu alaşım jantlar da mevcuttur. Ön ve arka difüzörler, tavan rayları ve pencere çerçeveleri, otomatik karartma fonksiyonlu elektrikli ayarlanabilir, katlanabilir ve ısıtmalı kanat aynalarının gövdeleri gibi gümüş bir kaplamaya sahiptir. OCTAVIA SCOUT standart olarak LED sis farlarıyla donatılmıştır ve ön kanatlarında özel SCOUT rozetleri vardır.

OCTAVIA’nın yeni iç konsepti, SCOUT'ta da yeni bir ferahlık hissi ve bir kez daha geliştirilmiş, sezgisel kullanım sağlıyor. Yeniden tasarlanan gösterge paneli modülerdir ve farklı seviyelerde düzenlenmiştir ve 10 inç'e kadar serbest duran merkezi bir ekrana sahiptir. Orta konsol, net çizgilerle zariftir ve yeniden tasarlanan kapı kaplamaları ve kollarında da bulunabilen krom detaylarla süslenmiştir. Kapılardaki ve gösterge panelindeki yeni, yumuşak malzemeler üstün bir izlenim bırakıyor. Yeni iki kollu çok fonksiyonlu deri direksiyon, yeni düğmeler ve tırtıllı tekerlekler aracılığıyla toplam 14 farklı fonksiyon sunuyor; ısıtmalı versiyon isteğe bağlıdır. Gösterge panelindeki özel dekoratif kaplamaların yanı sıra ThermoFlux döşeme ve ön koltuklardaki ilgili logoların hepsi SCOUT'a özgü özelliklerdir. OCTAVIA SCOUT'ta, döşeme, direksiyon simidi, kol dayama yerleri ve gösterge paneli kontrast Tabor Brown dikişe sahipken, pedallar alüminyum dekor kaplamalı. Otomobil aynı zamanda bir krom kaplama, otomatik kararan bir arka ayna ve tekstil paspasların yanı sıra merkezi ekranda bir SCOUT karşılama logosuna da sahip. OCTAVIA SCOUT için, en yeni nesil Volkswagen Grubu'nun modüler bilgi-eğlence matrisinden gelen bilgi-eğlence sistemleri, 10 inç dokunmatik ekran ve Laura dijital ses asistanı ile donatılmıştır.



Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.
© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger