Volkswagen California T3 - Harika Camper Van (1988) Özellikler





Volkswagen California T3 - Tasarım.

 

Volkswagen California T3 - Harika Camper Van (1988) Özellikler
Volkswagen California T3 - Harika Camper Van (1988) Özellikler
California'nın hikayesi 1988'de üçüncü Transporter nesline dayanan özel bir mobil karavan modeli ile başlıyor. Westfalia ile ortaklaşa geliştirilen ve aynı zamanda oradaki Alman Rheda-Wiedenbrück kasabasında inşa edilen bu ilk California, Ruhr bölgesinin metropolü olan Essen'deki Karavan Salonunda tanıtıldı. Whitney Houston'ın “One Moment in Time” adlı şarkısı ile dünyanın her yerindeki yolculara eşlik ettiği yıldır ve George Michael “Faith” adlı albümünden birbiri ardına vurur. Bu arada, Tom Cruise ve Dustin Hoffman “Rain Man” da muhteşem performanslar sunuyor.

Bu arada, Caravan Salon'da, yeni California T3, Westfalia Joker'in teknolojisi ve ekipmanı için kanıtlanmış düzenini kullanarak, inkar edemez veya istemez. Başlangıçta sınırlı sayıda üretilen özel model, aralarında Westfalia 'Joker' modellerinden seçkin Multivan Karatının geniş tamponları gibi bir dizi görsel farklılığı göstermektedir. Kaliforniya iki renkte “Pastel White” ve “Marsala Red” olarak sipariş edilebilir. Koltuklar ve arka tezgah ince ağ örgüsünde açık gri renkli valizlerle kaplanmıştır. Joker'den uyarlanmış beyaz-gri ve çok temiz bir şekilde tasarlanmış mutfak ünitesiyle iç tasarımcılar, stil bilincini sergiliyorlar. Bununla birlikte, yeni California, fabrikayı Joker'de olağan izolasyonlu çift camlı geleneksel ile terk eder. Öte yandan, 39.900 civarında bir DM bedelinde Westfalia modelinden yaklaşık 10.000 DM daha ucuza mal oluyor ve sonuç olarak anında en iyi satıcı haline geliyor. Yalnızca ilk yılında Volkswagen, Kaliforniya'da 5.000 adet satıyor. Açılır tavana bir alternatif olarak, yüksek tavanlı ve geniş panoramik pencereli olarak da mevcuttur. Açılır tavanı tercih edenler geceyi 1.850 x 1.220 mm yüzeyde yatarak, körüklerin geniş ön camından ve cibinlikten yıldızlara bakarak geçirir; yüksek tavanı tercih edenler emrinde 1.940 x 1.160 mm yatak alanına sahiptir. Yüksek tavan, sürekli yağmurda ve düşük sıcaklıklarda avantajlar sunarken, açılır tavan, California'nın daha düşük toplam yüksekliğine (2,610 mm ile karşılaştırıldığında 2,080 mm) ulaşır ve bu da hemen hemen her kişisel garajda ve birçok halka açık otoparkta kullanılabilir. Bu avantaj, daha sonra Volkswagen Ticari Araçlara sadece Kaliforniya'daki eski fabrikalara teklif vermeyi teklif etti.
T6 neslinden itibaren açılır tavan.

Bugün, artık “Kaliforniya” adının nasıl ortaya çıktığına dair tam bir açıklama yok. Bilinen, adın yalnızca özel model için geçerli olduğu. 1989 sonbaharında, “Atlantik” olarak adlandırılan kampanyanın daha lüks bir versiyonu var (ve Kaliforniya'nın aksine dört tekerlekten çekişli olarak da mevcut). Takip eden zamanda, 'California' özel modeli kademeli olarak yeni California camper van serisi olur.

Her durumda, ilk Kaliforniya, günümüze kadar benzer şekilde korunan bir iç düzen ve çatı tasarımına sahiptir. Önde münferit döner koltuklar, arkada 1.880 x 1.200 mm'lik bir alana sahip bir yatağa dönüştürülebilen katlanabilir bir koltuk bankı var. Sürücü tarafı tamamen mutfak ünitesi ile birlikte alınır (merkezi olarak B direğinden); “Berlin” olarak bilinen bu düzen, zaten T2 ile icat edilmişti. T3'te, bu mobil mutfakta bir buzdolabı (elektrik veya gazla çalışabilen), iki brülörlü bir gaz ocağı ve paslanmaz çelik bir lavabo bulunur. Arkaya doğru ilave dolaplar var. Benzin deposu sistemi, yardımcı ısıtma, 220-V bağlantı, yaşam alanı için ayrı bir batarya ve tatlı su ve atık su depoları, daha fazla sayıda kampçı hayranının Kaliforniya'nın özelliklerini kendileri keşfetmesini sağlar. Üretimin sonu (1990), yaklaşık 22.000 mobil karavan tutkunu, Kaliforniya T3 modellerinden birini, 82 kW / 112 PS güce kadar seçmişti.


© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger