MINI John Cooper Works GP (2020) Teknik Özellikler





2020 MINI John Cooper GP - Drive, İç Mekan ve Dış Cephe Çalışmaları.

 

 MINI John Cooper Works GP

 MINI John Cooper Works GP (2020) Teknik Özellikler
 MINI John Cooper Works GP (2020) Teknik Özellikler
Yeni MINI John Cooper Works GP:  genel bakış.

- MINI TwinPower Turbo Teknolojisi, 225 kW / 306 hp ve 450 Nm ile 2.0 litrelik 4 silindirli motor.
- MINI John Cooper'ın Çalışmasından 55 kW / 75 hp daha fazla çıktı.
- 5.2 saniyede sıfırdan 100 km / s'ye hızlanma, en yüksek hız: 265 km / s (kesilmez).
- Modele özgü yağ temini ve soğutma konsepti, maksimum performansa yöneliktir.
- Duygusal olarak güçlü ses için modele özgü spor egzoz sistemi.
- Ön tekerlekler için entegre mekanik diferansiyel kilitli 8 vitesli Steptronic spor şanzıman.
- Kendine özgü şasi tasarımı ve kurulumu, süspansiyon, MINI John Cooper Works'e kıyasla 10 mm düşürüldü.
- Özellikle yüksek performanslı spor fren sistemi.
- Son derece sert gövde yapısı, motor ve süspansiyon bağlantısı.
- Modele özgü ön ve arka önlükler.
- Çift kanatlı konturlu tavan spoyleri.
- Güçlü alevlendirilmiş karbon jant kemer kapakları.
- İki koltuklu ve modele özel kokpitli iç mekan.

Temel motora ve MINI TwinPower Turbo Teknolojisine yapılan kapsamlı modifikasyonlar, gaz pedalının her hareketine ve aynı zamanda yüksek motor devir aralığında sürekli güç gelişimi için özellikle kendiliğinden tepki verir. 4 silindirli motor 1 450 dev / dak hızında maksimum 450 Nm tork geliştirerek bu torku 4 500 dev / dak aralığında tuttu. Maksimum 225 kW / 306 hp çıkış gücü, 5 000 ile 6 250 dev / dak arasında mevcuttur.

Elde edilen çekme gücü, olağanüstü sert ivmelenme hızlandırma manevraları için kullanılabilir. Yeni MINI John Cooper Works GP, sadece 5,2 saniyede bir duruştan 100 km / s hıza yükseldi. Motorunun yüksek elastikiyeti sayesinde, aynı zamanda daha yüksek kategorideki spor arabalarını ara sprintlerde geride bırakabiliyor. Yeni MINI John Cooper Works GP'in itme kuvvetinde yapay hız yoktur - daha yüksek hızlarda bile. Azami hız 265 km / s'dir.

Gücün kendiliğinden gelişimi ve motorun dizginsiz dönüşü, model için özel olarak geliştirilen egzoz sisteminin duygusal olarak çarpıcı ses üretimi ile vurgulanır. Sürücü akustiği, yeni MINI John Cooper Works GP'nin olağanüstü performans özelliklerini orijinal olarak ifade eder. Düşük motor devir aralığında rahat bir şekilde sürüşte, otomobil kısıtlanmış, ses veren bir ses çıkarır. Tam yük altında, ruhlu güç gelişimi, düşük egzoz geri basıncı ile desteklenir ve buna motor yarışlarından ilham alan bir ses eşlik eder. Otomobilin son derece sportif karakterinin bu akustik vurgulaması ek olarak sürücü ve yolcu için performans deneyimine katkıda bulunuyor.

Egzoz sisteminin düz boru kanalı, özel bir iç tasarıma sahip özellikle büyük bir arka susturucuya yol açar. Oradan, mat fırçalanmış paslanmaz çelik süslemeli ve her biri merkezi olarak arka önlük içine dallanmış 90 milimetre çaplı iki egzoz borusu. Bunlar aynı zamanda, maksimum performansa yönelik tahrik teknolojisinin saf karakteri için otantik bir görsel vitrin sağlar. Egzoz sisteminin emisyon yanıtını optimize eden özelliklerden biri de benzinli motor parçacık filtresidir. Yeni MINI John Cooper Works GP'deki egzoz gazı arıtması, Euro 6d-TEMP emisyon standardına uygundur.

Yeni MINI John Cooper Works GP'nin yüksek performanslı motoru, marka markası ilkesine göre enine enine yerleştirilmiştir. Uyarlanmış motor yarışı teknolojisi, motorun olağanüstü sürüş gücünü ön tekerleklere aktarmak için de kullanılır. Yeni MINI John Cooper Works GP, standart diferansiyel 8 kilitli Steptronic şanzımanla standart olarak donatılmıştır - entegre diferansiyel kilidiyle tamamlanmıştır ve motorun performans özellikleri ve yüksek tork ile eşleştirilmiştir. Şanzımanın en son jenerasyonu, iç verimliliği ve genişletilmiş bir yayılımı arttırdı. Kalktıktan hemen sonra kapanmış olan tork konvertör kavraması, doğrudan bir motor bağlantısı ve kendiliğinden sürüş hissi sağlar. Yeni bir şanzıman kontrol sistemi özellikle sportif bir kaydırma stratejisi sağlar. Akustik konfor, yeni geliştirilen burulma damperi ile optimize edilmiştir. 8 vitesli Steptronic şanzıman, modele özgü bir elektronik vites seçme anahtarı ile çalıştırılıyor. Direksiyon simidindeki standart kaydırma kürekleri kullanılarak vites seçiminde manuel müdahale de mümkündür.

Motor, şanzıman ve süspansiyonun modele özgü bağlantısı ve son derece sağlam bir gövde yapısı ile direksiyon manevralarına ve gaz pedalı hareketlerine karşı çok hızlı ve hassas bir tepki sağlar. Özellikle öne çıkan özellikler, yeni MINI John Cooper Works GP için özel olarak geliştirilmiş bir motor montajıdır. Motorun sıkı bir şekilde bağlanması ve gövdeye şanzıman sürüş tepkisini optimize eder.




Yeni araba ve otomobil dünyasının takibini sağlayarak yeni çıkan arabaların modelleri tanıtım videoları ve performansları ile ilgili paylaşımlar yapılmakta olup özellikleri hakkında detaylı bilgi vermekteyiz.



© Yeni otomobil modelleri | Powered by Blogger